Šodien elektrība rekorddārga - cena par megavatstundu no rīta pārsniedza 250 eiro

Latvijā norēķināšanās par elektrību iespējama divos veidos- liela daļa iedzīvotāju izvelējušies fiksēto tarifu, bet daļa par elektrību maksā pēc biržas cenām, tieši šī daļa iedzīvotāju var būt nepatīkami pārsteigti par šodienas elektroenerģijas biržas cenu pieaugumu par megavatstundu (MWh).
07.10.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Ādolfs Mārtiņš Krauklis
Kā tiek norādīts Latvijas elektroenerģijas tirgus operatora (elektroenerģijas birža) AS “Nord Pool” mājaslapā, šodien maksimālā cena par vienu megavatstundu (MWh) laikā no plkst. 8.00 līdz 9.00 sasniegusi 256,06 eur.

Identiska situācija, tajā pašā laika nogrieznī, ir arī Igaunijā, bet Lietuvā cena ir augstāka 299,93 eur/ MWh.

Ja salīdzinām ar pagājušā gada 7.oktobri, to pašu laika nogriezni, tad cena bijusi 55,10 eur/ MWh. Visās Baltijas valstīs vienādi.

Latvenergo klientu apkalpošanas portālā “Elektrum” mājaslapā norādīts, ka “Šobrīd situācijas raksturojumam nav cita piemērotāka apzīmējuma - piedzīvojam krīzi, līdz šim nepieredzētu cenu kāpumu enerģijas tirgos, kas ietekmē ikvienu enerģijas pakalpojumu sniedzēju un iedzīvotāju Eiropā.”

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists