Kā jebkuru telpas daļu pārvērst ērtā darba vietā

Tā kā eksperti uzskata, ka šis dzīvesveids nekur nepazudīs, tad ir vērts painteresēties par mēbelēm un izstrādājumiem, kas jums palīdzēs ikdienas transformācijā no ofisa uz māju un otrādi.
22.01.2021. Zini Cenu
 
Mājas ofiss, ZiniCenu ©Domino

Ja darbs no mājas mums ir kaut ko iemācījis, tad to, ka galvenais ir elastīgums - spēja piemēroties. Kad jūsu birojs reizē ir arī jūsu viesistaba (vai virtuve, guļamistaba vai skapis), jums ir nepieciešamas dažas jaunas lietas, kas var palīdzēt radīt sakārtotu un ērtāku vidi darbam, un pēc tam atvieglo ikvakara dubulto pienākumu - sakārtot visu atpakaļ par atpūtas telpu, kad pulkstenis rāda 18:00.

Tā kā eksperti uzskata, ka šis dzīvesveids nekur nepazudīs, tad ir vērts painteresēties par mēbelēm un izstrādājumiem, kas jums palīdzēs šajā ikdienas transformācijā no ofisa uz māju un otrādi. Tie var būt sākot no viediem plauktiem līdz regulējamam apgaismojumam un modulējamiem aizslietņiem.

Mājas birojam nav nepieciešams daudz vietas - to var iekārtot pat skapī vai starp diviem skapjiem. Kad darba diena ir galā, vienkārši aizveriet durvis un aizmirstiet par to līdz nākamajam rītam.

Sekliem plauktiem var atrast vietu teju jebkur, un tie ļauj izmantot stūrus un īsas sienas, kam citādi var būt grūti atrast pielietojumu. Ņem plauktu, piestiprina pie sienas rakstāmgaldam atbilstošā augstumā un pieliek krēslu. Apsveicam, jūsu mājas birojs ir gatavs!

Arī ēdamgalds var pārtapt ērtā rakstāmgaldā. Nolieciet blakus plauktu ar darbam nepieciešamajām mantām un izvēlies ērtu biroja krēslu.

Izveidojiet moduļu sienu

Telpas daļu iespējams uz laiku norobežot un atdalīt ar pārvietojamiem, salokāmiem aizslietņiem. Tie var būt darināti vienkārši no rāmja un auduma, ja patīk cietāki materiāli, izvēlieties bambusa vai rotangpalmas aizslietni, kas telpai piešķir dabisku noskaņu.

Esiet radoši, iekārtojot savu darbagaldu

Sakārtojiet sīkumus pie sienas, lai rakstāmgalda virsma paliktu brīva, un netērētu laiku, meklējot vajadzīgo. Uzlieciet uz galda apjomīgu plauktu sistēmu, savukārt uz sienas virs galda piestiprināta „darbastacija” noderēs, lai tur vakarā saliktu visu no pildspalvām līdz klēpjdatoram. Krāsaini galda piederumi (plānotājs, pildspalvu turētājs, u.c.) izcelsies uz fona un padarīs ērtāku jūsu darba dienu.

Pastipriniet apgaismojumu

Apgaismojums darbam ir ļoti svarīgs. Ar nelielām apgaismojuma izmaiņām var būtiski mainīt telpu. Ja galda lampai nav vietas, to var ļoti ērti pieskrūvēt pie sienas. Piemērm šī (skat.foto) akordeona stila grozāmā lampa izgaismo visu, kur tas ir nepieciešams, un Pixar stilā veidots siluets ienes jūsu darba telpā retro nojautu.

Mīkstiniet savu darba krēslu

Mīkstie pusdienu krēsli nodrošina arī īpaši ērtu (lasīt: pat mājīgu) sēdvietu pie darba galda. Savienojiet spilgtu krāsu ar faktūru, piemērm, krāsainiem spilveniem, lai iegūtu izsmalcinātu kombināciju, kas ļauj justies ērti, pavadot stundas pie darba galda.

Jo ērtāka darba vieta, jo produktīvāks darbs. Svarīgi, lai gan sēžot, gan stāvot ieņemtu ergonomiski pareizu, veselīgu pozu. Tavam mājas birojam var pietikt pat ar pavisam nelielu stūrīti, ko var paslēpt aiz aizkara, bet tam jābūt ērtam.

Un atvēliet vairāk laika kafijas pauzei!

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists