Komentāri: Pērn Latvijā pieaudzis ēnu ekonomikas indekss

16.06.2021. Portāls nra.lv
 
ČČunčupekles grāmatvedis
Nez ko tas var nozīmēt ?
16.jūnijs 2021, 8:29 Atbildēt
iinteresanti
Kur viņi rauj tos ciparus? Interesanti papētīt metodiku - kaut kā praksē kāpums nav bijis manāms, drīzāk otrādi.
Tūlīt, protams, iespējams būs lēciens nodokļu "reformas" dēļ, kad daudzus mazos iedzen ēnā, un kas sajūtās un filozofijā visu atmetīs atpakaļ uz gadiem 15, jo daudzi jaunie mazie uzņēmumi principā ir veidojušies ar domu vienmēr maksāt visus nodokļus, ko tagad var nepacelt idiotisko un nepamatoto izmaiņu dēļ.
16.jūnijs 2021, 8:38 Atbildēt
AAlexa
Būsim reāli. Pēc 1.jūlija ekonomikas indekss tikai pieaugs. Jo tūlīt sāks atbrīvot cilvēkus no darba, kas strādā uz pusslodzēm utt. Un kā domājat , kur tad viņi paliks? sēdēs mājās? nē strādās pelēkajā zonā. arī ar to obligāto nopotēšanu, ko Kariņa kungs grib ieviest dažādu pakalpojumu sniedzējiem, tie kas negribēs nopotēties, kur viņi paliks? nu sorry arī pelēkajā zonā. Tā kā tūlīt ar mūsu nodokļu un pārējo politiku, šis indeks tikai pieaugs.
16.jūnijs 2021, 8:39 Atbildēt
AAudit
Tas jau bija skaidrs uzreiz, kad sāka liegt uzņēmumu darbību! Paldies Knariņam! JA Knariš nodrošinātu iekākumus piespiedu dīkstāvē esošajiem un segtu pieskaitāmos izdevumu 100 % apjomā kā to drīja citas ES valstsi, tad šādas tēmas nebūtu! Strādāja veikali, pakalpojumu sniedzēji, tikai slēpti, attiecīgi pelēkajā zonā!
16.jūnijs 2021, 9:00 Atbildēt
AAizsajūsmasaizrāvāselpa
Turpināsim tramdīt sīkos amatniekus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.jūnijs 2021, 9:09 Atbildēt
ffakts
Iespējams, ka šādu viepli un pārējos valdībniekus vajag špricēt 3x dienā, jo tas taču tik veselīgi un nekaitīgi
16.jūnijs 2021, 10:00 Atbildēt
jjebrejs Ievits
bet kuri nomira no kovida, tiem šie Ziemassvētki nebija un ja slikti uzvedīsieties, tad citu svētku arī nebūs,
16.jūnijs 2021, 10:01 Atbildēt
IInga
Domāju valsts ļoti, ļoti apzināti iet uz to, lai likvidētu, vai pareizāk sakot iedzītu ēnas zonā visus mazos un individuālos (ekspertus, māksliniekus, amatniekus u.t.t.). Kopš aizgāju pensijā, sapratu, ka ir gana daudz gadījumu, kur vajadzīgas manas zināšanas un pieredze.. centos pēc labākās sirdsapziņas, tai skaitā maksāt visus nodokļus... Mikrouzņēmums bija tieši tas, kas man piemērots... nopelnu kaut ko maksāju - paslimoju, nenopelnu arī nav problēmas, tehniskajiem darbiņiem varu kādu uz laiku piesaistīt... pamazām nodokļus cēla, tad aizliedza kādu pieņemt darbā... tagad maksāšu arī par tiem mēnešiem, kad darba nav vai slimoju un neko nenopelnu... skaidrs, ka likvidēšu savu mikrouzņēmumu.. skaidrs, ka tāpat manu padomu un palīdzību vajadzēs.. tikai godīgi nodokļus samaksāt vairs nevarēšu... Domāju tādi, kā es un līdzīgi ir tūkstoši...
16.jūnijs 2021, 10:15 Atbildēt