Par cik tad īsti šodien sadārdzinājās dīzeļdegviela?

Stājoties spēkā prasībām par biodegvielas īpatsvara palielinājumu dīzeļdegvielā, eksperti brīdināja par tās sadārdzināšanos par 10 līdz 12 centiem litrā.
01.04.2022. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Foto kolāža/Kaspars Krafts/f64

Šodien daļā degvielas uzpildes staciju vispāt nav mainījusies dīzeļdegvielas cena, daļā - nedaudz pieaugusi. Piemēram, Neste DUS šodien dīzeļdegviela maksāja par 5 centiem litrā dārgāk nekā vakar tajā pašā degvielas uzpildes stacijā. 31. martā dīzeļdegvielas cena šajā konkrētajā DUS bija 1,827 eiro/l, šodien - 1,877 eiro/l. Savukārt "Gotika” DUS dīzeļdeviela maksāja 1,847 eiro/l, tas ir, tieši tikpat, cik 31. martā.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka no 1. aprīļa pieaug obligātās biokomponentes īpatsvars dīzeļdegvielā, kas, pēc ekspertu domām, dīzeļdegvielas gala cenu palielinās par 10 līdz 12 centiem litrā.Pirmdienas sadarbības sanāksmē par iespēju nepalielināt biokomponenti dīzeļdegvielai, sākot ar 1. aprīli, tika spriests, taču politiķi izlēma neko nemainīt.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists