"Tagad man ir bail nevis no tumsas, bet gaismas"; cilvēki dalās ar sajūtām par elektrības rēķiniem

Elektroenerģijas cenu kāpums satrauc visus. Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji dalās ar sajūtam, saņemot jauno elektrības rēķinu.
07.12.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Kaspars Krafts / F64

Elektroenerģijas cenu kāpums ir rekordaugsts. Latvijā elektrības cena biržā šodien no rīta pārsniegusi 1000 eiro/MWh. Tik dārga elektrība Latvijā vēl nav bijusi.

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji sadārdzinājumu un jaunos rēķinus uztver gan ar bažām, gan sarkasmu.

"Novembra elektrības rēķins ir labs tievēšanas motivātors. Turpmāk būs divreiz jāpadomā, vai vērts laiski atvērt ledusskapi, kur vēl viena gaismiņa nevajadzīgi tērē elektrību."

"Vai to, kas notiks, ieraugot 2021. gada decembra elektrības rēķinus, varēs saukt par elektrošoku!?"

"Saņēmu jauno elektroenerģijas rēķinu. Tagad man bail nevis no tumsas, bet gaismas."

"Šis Jūsu ieraksts man palīdzēja atvērt un uztvert savu būtiski mierīgāk. Paldies! P.S. vienalga nolamājos."

"Es nevēršu vaļā savējo. Pietiek ar opja."

"Elektrība kļūst tik ekskluzīva prece, ka to drīz sāks tirgot tikai "Sky & More"."

"Kā jau visi 'biržinieki' saprotu, ka decembra rēķins būs interesants. Toties beidzot visi mājās saprot, kāpēc regulāri atgādinu par gaismas izslēgšanu, vadu izraušanu. Diemžēl lampiņas logos šogad tiks ieslēgtas reti."

"Vajadzētu ieviest Latvenergo dāvanu kartes, lai var uzdāvināt omei Ziemassvētkos"

"Kā ja paredzēju, elektrības rēķins pārsniedzis 100EUR, t.i, gandrīz 113. Pie ~ tā paša patēriņa pagājušā mēnesī bija 96. Pirms gada ~60. Kāpēc? Nu, piem., šajā stundā elektrība ir vairāk kā 10x dārgāka kā aizvakar."

"Mūsu Hogo toties iemācījies izslēgt gaismu! :) Virtuvē gaisma slēdzas paraujot aukliņu, tā nu viņš dzirdot, ka ieslēdz gaismu, nāk spēlēties, un slēdz ārā. Droši vien zina elektrības cenas, un satraucas, ka ja būs liels rēķins, nesanāks kārumiņiem."

"Mana vecmamma telefonu vienmēr darbā uzlādē, jāuzzin vēl kādi triki."

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists