Plaukst briežu ragu bizness. Par tiem maksā pat 20 eiro/kg

Kāds ieraksts sociālajā vietnē "Twitter" radījis interesi par briežu ragu uzpirkšanas iemesliem.
27.09.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
Ekranšāviņš ©ss.com

Lai gan pavasaris - laiks, kad brieži, alņi un stirnu buki atbrīvojas no saviem vecajiem ragiem, vēl ir tālu, ragu uzpircēji ir aktīvi.

Sludinājumu portālā ss.com ir sludinājumi gan par ragu pārdošanu, gan iepirkšanu. Cenas svārstās no 16 līdz 20 eiro par vienu briežu ragu kilogramu, kas arī ir vērtīgāki par aļņa un buka ragiem. Ja mežā atrastais briežu ragu pāris sver vairāk nekā piecus kilogramus, tad var nopelnīt pat vairāk nekā 100 eiro.

Briežu ragi tiek izmantoti suvenīru izgatavošanā, tuvākās ražotnes atrodas Lietuvā, kurās izgatavo nažu spalus, interjera priekšmetus, pogas.

Sociālajā vietnē Twitter, pie ieraksta vairākos komentāros norāda, ka ragus izmanto, lai gatavotu graužamos suņiem, Ķīnā ragus saberž pulverītī un izmanto tautas medicīnā, Vācijā raga pogas ir bavāriešu tautiskā tērpa neatņemama sastāvdaļa.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists