Noskaidroti "Gada preču zīmes 2020" laureāti

Konkursa "Gada preču zīme 2020" laureāti kategorijā "Gada preču zīme-Latvijai" balvu ieguva AS "Rīgas piena kombināts" par preču zīmi "Kārums", bet kategorijā "Gada preču zīme-pasaulei" par uzvarētāju tika atzīta AS "SAF tehnika" preču zīme "Aranet".
22.05.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©pexels.com

Kategorijā "Gada preču zīme-pasaulei" otro vietu saņēma "Rīgas piena kombināta" saldējuma zīmols "Pols", bet trešo vietu - Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" zīmols "Think green, fly green".

Savukārt kategorijā "Gada preču zīme-Latvijai" otro vietu saņēma Baibas Ritovas zīmols "Fika", bet trešo - uzņēmuma SIA "Smalkais muslis" zīmols "Smalkais muslis".

Šogad "Gada preču zīme 2020" nominācijā "Gada preču zīme - Latvijai" piedalījās 40 dalībnieki, bet "Gada preču zīme - pasaulei" - 14 dalībnieki.

Patentu valdes direktora pienākumu izpildītāja un Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore Baiba Graube atzīmēja, ka šoreiz konkursā preču zīmes ir ļoti interesantas un dažādas.

Viņa minēja, ka to sekmēja konkursa nolikuma jauninājums - savus favorītus balsošanai izvirzīja Patentu valde, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Dizaineru savienības, gan vienlaikus, tāpat kā iepriekšējos gadus, konkursam pieteicās arī paši preču zīmju īpašnieki.

Konkursa otrajā kārtā uzvarētāji tika noskaidroti, ņemot vērā sabiedrības balsojuma rezultātus un žūrijas komisijas vērtējumu.

"Gada preču zīme 2020" konkursu rīko Patentu valde, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Dizaineru savienība.

Iepriekšējos gados apbalvojumu ir saņēmuši SIA "Zekants", SIA "Labie koki", Latvijas Nacionālā opera un balets, SIA "Manilla", SIA "Milzu!", Jelgavas novada pašvaldība, SIA "Enogam", "Printful Latvia", Mārtiņš Barkāns ar SIA "Abavas dārzi, SIA "Rāmkalni", SIA "Marine Insurance Services", SIA "Latvijas Piens", SIA "Lattelecom", AS "Spodrība"

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists