Latviju pārklājusi līdz desmit centimetriem bieza sniega sega

Sestdien sniega sega arī Kurzemē. Dziļākais sniegs valstī saglabājas Latgales austrumos, Dagdā ir 22 centimetri sniega. Vismazāk sniega ir Vidzemes rietumu daļā.
09.01.2021. Zini Cenu
 
Sniegavīri, ZiniCenu ©F64 Kaspars Krafts

Sestdienas rītā Kurzemes un Zemgales lielāko daļu klāj 4-7 centimetri sniega, Saldus un Kuldīgas pusē sniega kārtas biezums sasniedz desmit centimetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Dziļākais sniegs valstī saglabājas Latgales austrumos, Dagdā ir 22 centimetri sniega. Vismazāk sniega ir Vidzemes rietumu daļā. Rīgas centra novērojumu stacijā uzsniguši trīs centimetri sniega.

Debesis virs Latvijas pārsvarā saglabājas apmākušās, vietām - galvenokārt dienvidu novados - mazliet snieg.

Gaisa temperatūra no -1..-3 grādiem Kurzemē līdz -5..-7 grādiem Vidzemes un Latgales lielākajā daļā. Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā sestdienas rītā apmācies laiks, ziemeļaustrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,0 grāda Kolkā līdz -4,1 grādam Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.janvārī bija +21..+23 grādi Grieķijā, Sicīlijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -35 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļrietumos, kā arī Krievijas ziemeļos.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists