Lielākie pārtikas ražotāji - "Dobeles dzirnavnieks", "Rīgas piena kombināts" un "Orkla Latvija"

SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2020" noteicis lielākos pārtikas ražotājus Latvijā.
31.12.2020. Zini Cenu
 
Dobeles dzirnavnieks, ZiniCenu ©F64 Kaspars Krafts

Starp lielākajiem pārtikas ražošanas nozares uzņēmumiem Latvijā pēc apgrozījuma 2019.gadā līderu pozīcijas ieņēma maizes un miltu izstrādājumu ražotājs AS "Dobeles dzirnavnieks", piena pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas piena kombināts" un konditorejas izstrādājumu un saldumu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Orkla Latvija", liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2020".

"Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums 2019.gadā pieaudzis par 11% salīdzinājumā ar 2018.gadu, sasniedzot 129,639 miljonus eiro. "Rīgas piena kombināta" apgrozījums bija 92,814 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 10%, bet "Orkla Latvija" strādāja ar 83,413 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš.

Ceturtajā vietā ierindots alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams" kas 2019.gadā strādāja ar 78,561 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Piekto vietu ieņem bezalkoholisko dzērienu ražotājs SIA "Cido Grupa", kura apgrozījums bija 72,133 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Sestajā vietā nozares topā ar 63,753 miljonu eiro apgrozījumu pagājušajā gadā ierindojās piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers", kura apgrozījums palielinājās par 4%, bet septītajā vietā bija AS "Cēsu alus", kas pagājušajā gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists