Ar animēta tēla palīdzību iepazīstinās ar pārtikas ražošanas tehnoloģijām

Video izklāstīti produktu ražošanas iekārtu principi un paskaidroti pārstrādes procesi. Savukārt pēc video noskatīšanās bērni jaunās zināšanas var pārbaudīt turpat mājas lapā, aizpildot zināšanu pārbaudes testu.
07.12.2020. Ziņu aģentūra LETA
 
Animācija, ZiniCenu ©F64

Biedrība "The Institute Of Digital Innovation In Education" ir izveidojusi dabaszinātņu, tehnoloģiju un matemātikas jeb STEM zināšanu platformu "www.professorjacino.com", kurā animēts tēls vieglā un saprotamā valodā izskaidro pārtikas ražošanas tehnoloģijas visiem interesentiem.

Kā aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve un šīs idejas autore Kristīne Jacino, animētais tēls šajā platformā ir stāstniece profesore Jacino.

Viņa norādīja, ka bērni par šo nozari vienmēr uzdodot jautājumus "kāpēc?" un "kā?", un tagad pieaugušie varēs sniegt precīzas atbildes, jo inženieri ar padziļinātām zināšanām pārtikas pārstrādes procesā ir apkopojuši atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem krāsainos animētos stāstos.

Video izklāstīti produktu ražošanas iekārtu principi un paskaidroti pārstrādes procesi. Savukārt pēc video noskatīšanās bērni jaunās zināšanas var pārbaudīt turpat mājas lapā, aizpildot zināšanu pārbaudes testu.

Biedrības pārstāve skaidroja, ka profesores Jacino stāsti būs palīdzīgi vecākiem un skolotājiem, skaidrojot pārtikas produktu izcelsmi un pārstrādi. Bērni izzinās to, kā rodas pārtika, kādi speciālisti strādā pārtikas ražošanā, kādas iekārtas tiek izmantotas, kāds ir produktu iepakojums un kāpēc tas vajadzīgs, kā arī - kā tiek šķiroti atkritumi.

Filmiņās esot arī praktiskas pamācības. Piemēram, izlietojot visu iegādāto pārtiku tās derīguma termiņa laikā, veidojas gudrs taupīguma ieradums un vides saudzēšanas ieradums. Biedrības metodologi pamatojot, ka nepilnīga izpratne par ekonomiskiem procesiem negatīvi ietekmē personiskās finanses un mājsaimniecības budžetu kopumā.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists