Kā iespējams samazināt rēķinu par apkuri?

AS "Rīgas Siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" sniedzis padomus, kā samazināt tēriņus par apkuri.
08.06.2022. tautaruna.lv
 
©Vladislavs Proškins/F64

Kā norāda N. Talcis, lai kontrolētu patērētā siltuma daudzumu, nepieciešams radiatoru termoregulators, ar kura palīdzību var nodrošināt konkrētu izvēlēto temperatūru un alokators - siltuma maksas sadalītājs. Alokators maksājot ap 30 eiro, bet dārgāka esot sistēmas pārbūve, kas izmaksājot līdz pat 150 eiro. Šādas izmaksas ir uz vienu radiatoru.

"Faktiski ekonomiju nodrošina regulators, kādā temperatūrā mēs dzīvojam," norāda N. Talcis. "Samazinot par vienu grādu, faktiski rēķinu var samazināt par pieciem procentiem."

Viņš arī piekrīt aicinājumam cilvēkiem jau tagad sākt iekrāt līdzekļus, lai varētu apkures sezonā samaksāt par apkuri.

"Tas ir viens no veidiem, kā sagatavoties nākamajai apkures sezonai, kas varētu būt pārsteidzoši dārga, salīdzinot ar iepriekšējām. Var uzkrājumus veikt privāti, var griezties pie apsaimniekotājiem un veikt kopumā šos uzkrājumus, lai rēķinu apmaksa ziemas periodā nebūtu tik sāpīga," saka AS "Rīgas Siltums" valdes priekšsēdētājs.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists