"Rīgas ūdens" grasās samazināt tarifu. Uzzini, kad tas notiks

Kā visiem resursiem, arī dzeramajam ūdenim Rīgā šoruden kāpa cena. Salīdzinot ar 1. jūnija spēkā esošajiem SIA “Rīgas ūdens” tarifiem, cenas no 1. oktobra pieauga par 18% jeb 0,18 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 33% jeb 0,30 eiro kubikmetrā. Tarifi auga saistībā ar būtisko elektroenerģijas, dabasgāzes un siltumenerģijas cenu pieaugumu, vēsta TV3.
23.11.2022. Portāls nra.lv
 
©Ģirts Ozoliņš/F64

“Rīgas ūdens” mierina - tuvākajā laikā nekādi tarifa pieaugumu nav gaidāmi, tieši otrādāk - paredzams pat samazinājums.

“Ļoti veiksmīgi esam finalizējuši savu iepirkumu attiecībā uz elektroenerģijas piegādi, šobrīd elektroenerģijas cena mums ir mazāka nekā apstiprinātajā tarifā maksimāli pieļaujamā cena, ir paredzams, ka cena ietekmēs tarifu pozitīvi, tas ir jāsniedz SPRK, jaunā metodika paredz, ka automātiski šai cenai jāsamazinās, ja samazinās kāds no būtiskajiem enerģijas veidiem, šajā gadījumā tā ir elektroenerģija,”

pauda SIA “Rīgas ūdens” valdes priekšsēdētājsKrišjānis Krūmiņš

Tiesa gan, mazākus rēķinus rīdzinieki tik ātri vien neieraudzīs. Jauno tarifu iesniegs regulatoram nākamā gada sākumā, reālas izmaiņas tikai ap jūliju. Par cik rēķins samazināsies, vēl nav zināms.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists