Eksperts komentē, kuri pārtikas produkti tuvākajā laikā varētu kļūt dārgāki

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš TV24 raidījumā "Uz līnijas" atklāj, kādiem pārtikas produktiem varētu kāpt cenas.
09.01.2022. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kādiem pārtikas produktiem tuvākajā laikā varētu strauji kāpt cenas.

"Par cenu pieaugumu tuvākos mēnešus varēs runāt visās produktu kategorijās. No šīs dienas prizmas raugoties, varam runāt par maizes cenām, jo maiznieki Latvijā ceļ trauksmi par gāzes izmaksu paaugstināsanos, jo viņu produkcijas ražošana ir ļoti atkarīga no tām. Var runāt arī par dzērienu izmaksu pieaugumu un piena produktu izmaksu pieaugumu, jo visas šīs nozares skar šie globalie procesi, atstajot ietekmi uz cenām," skaidro Pēteris Liniņš.

Tāpat eksperts arī skaidro, ka cenas turpinās kāpt tuvākajos mēnešos. Un tas, vai tās sāks kristies būs atkarīgs no globālajiem procesiem, ne no Latvijas valdības. Tuvojoties pavasarim, varētu notikt kādi pozitīvi pagriezieni.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists