Virkne profesiju pēc pandēmijas paliks strādāt elastīgajā režīmā

Virkne profesiju pārstāvju arī pēc Covid-19 pandēmijas paliks strādāt elastīgajā režīmā - vairāk no mājām un mazāk laika pavadīs birojā, intervijā  pauda SIA "Microsoft Latvia" valdes locekle Renāte Strazdiņa.
05.05.2021. Ziņu aģentūra LETA
 
©pexels.com

"Visticamāk, šī tendence turpināsies un kļūs par ierastu praksi," sacīja Strazdiņa.

Viņa prognozēja, ka arī iepirkšanās paradumi tiešsaistē saglabāsies. "Protams, ir patīkami, ja preci var aplūkot un aptaustīt klātienē, tomēr cilvēki novērtē ērtumu un laika ietaupījumu, iepērkoties internetā," teica Strazdiņa.

Vienlaikus viņa minēja, ka mazināsies kultūras patēriņš digitāli, jo iedzīvotāji sapratuši, ka šajā nozarē klātbūtnes efekts ir ļoti svarīgs un rada pilnīgi citu noskaņu.

"No otras puses, kultūras digitālais piedāvājums, kas ienācis mūsu dzīvē, kaut kādā mērā paliks, jo sniedz daudz plašākas iespējas un piekļuvi saturam, kuru pirms pandēmijas nebijām iedomājušies pat lietot. Piemēram, kad atvērsies teātri, droši vien rindas pēc biļetes būs lielas, jo visi ir nocietušies pēc šāda veida kultūras," klāstīja Strazdiņa.

Savukārt saistībā ar komandējumiem, pēc Strazdiņas domām, cilvēki būs pieraduši, ka ar sadarbības partneriem var tikties tiešsaistē un nav jālido stundām ilgi divu tikšanos dēļ.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka uzņēmums "Microsoft Latvia" reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 39 800 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam, bija 4,129 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa iepriekšējā finanšu gadā bija 455 274 eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmums pilnībā pieder ASV reģistrētajam "Microsoft Corporation".

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists