Paša audzēti pavasara ziedi uz palodzes

Hiacintes, krokusi, narcises, tulpes - šīs puķes uzziedināt var no septembra līdz februārim, bet īpaši aktuāli tas kļūst ziemas beigās. Uzziedināšanai var izvēlēties jebkādu māla podu vai citu dekoratīvo trauku, tajā skaitā arī stikla.
21.02.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
Hiacintes, ZiniCenu ©LePlants

Vai vēlaties uzdāvināt saviem mīļajiem paša audzētus pavasara ziedus?

Eksistē vienkāršs veids, kā izaudzēt hiacintes un krokusus ūdenī. Šim nolūkam auga sīpolu ievieto vāzē vai burkā - traukā ar paplašinātu kaklu, kas piepildīts ar tīru ūdeni. Šajā gadījumā sīpola apakšdaļa nedrīkst būt tuvāk ūdenim vairāk kā par 2 cm, pēc tam stiklu iesaiņo tumšas krāsas papīrā un ievieto ledusskapī.

Kā likums, krokusa vai hiacinta saknes attīstās divu mēnešu laikā. Pēc tam konteineru ar sadīgušu puķu sīpolu pārvieto siltā telpā ar temperatūru + 22-25 ° C un pārklāj ar necaurspīdīgu vāciņu. Vāciņš netiek noņemts, kamēr kātiņš nav labi attīstījies, jo, ja ziedēšana notiek pārāk ātri, hiacinte vai krokuss ļoti ātri nokalst.

Ja augu pēc tam, kad pumpuri jau ir redzam un pilni, pārvieto atkal salīdzinoši vēsā telpā (+ 10-12 ° C), tā ziedēšanas periods ir ilgāks.

Puķes uzziedināt var no septembra līdz februārim

Patiesībā puķes uzziedināt var no septembra līdz februārim, bet īpaši aktuāli tas kļūst ziemas beigās. Uzziedināšanai var izvēlēties jebkādu māla podu vai citu dekoratīvo trauku, tajā skaitā arī stikla, jo caur stiklu būs iespējams vērot, kā dīgst un stiepjas sīpola saknes, tādējādi padarot kompozīciju vēl pievilcīgāku. Iegādājies sev vēlamos pavasara ziedu sīpolus un internetā pasūti irdenu augsni, kur pH līmenis ir 6-7. Uzziedināšanai derēs arī perlīts, keramzīts vai cits augsnes aizvietotājs.

Iestādi sīpolus, aplej ar ūdeni un trauku uz pāris nedēļām noliec vēsākā vietā, kur gaisa temperatūra ir +10 līdz +15 ° C grādiem. Ik pa laikam aplej sīpolus, lai tie neizkalst. Pēc tam pārliec trauku siltākā un gaišākā vietā.

Tulpes, narcises un hiacintes ilgāk priecēs, ja telpa būs pavēsa

Jebkuri pavasara ziedi, ko iestādīsi - tulpes, krokusi, hiacintes, prīmulas un citas sīpolpuķes - ilgāk ziedēs un priecēs ar savu skaistumu, ja turēsi tās pavēsā telpā. Tādā, kur gaisa temperatūra ir +15 līdz +18 ° C grādu. Ja tomēr vēlies turēt tās redzamākā vietā, piemēram, uz palodzes virs radiotora, regulāri rasini lapas, bet pa nakti ieliec vēsākā vietā.

Mēs novēlam veiksmīgu skaistāko tulpju, narcišu, krokusu un hiacinšu audzēšanu īpašiem datumiem!

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists