Eksperts: degvielas cenas vēl kāps

Līdz ar Eiropas Savienības līderu lēmumu ieviest daļēju Krievijas naftas embargo īstermiņā sagaidāms degvielas cenu kāpums, norādīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.
31.05.2022. Portāls nra.lv
 
©Raitis Plauks/F64

Dalībvalstu līderu vienošanās paredz atteikties no vairāk nekā divām trešdaļām Krievijas naftas importa Eiropas Savienībā. Tas varētu ietekmēt degvielas cenas Eiropas Savienībā, vēsta lsm.lv.

Vienlaikus Karčevskis prognozē, ka ar laiku cenas varētu stabilizēties: “Tik tālu prognozēt kā mēnešos šeit nav iespējams. Parasti visas iepriekšējas sankciju paketes nozīmēja to, ka tajā brīdī, kad sankcijas tiek pieņemtas jeb precīzāk - paziņotas, tad cenu kāpums ir lielāks. Pēc tam cenas stabilizējas un mazinās. Tā ir bijis vienmēr un pie visiem paziņojumiem. Tā ka, ja nekas cits nenotiek, tad drīzāk biržas cenas 95. benzīnam un dīzeļdegvielai kritīsies, nevis kāps,” sacīja asociācijas vadītājs.

Jau ziņots, ka līdzīgi kā Igaunijā, kur degvielas cenas pirmdien pakāpās līdz rekordlīmenim, sasniedzot 2,079 eiro par litru 95E markas benzīna, šodien arī Rīgā autovadītājo fiksējuši rekordcenu 95E markas benzīnam - 2,004 eiro litrā. Tāda cena šodien pēcpusdienā bija Circle-K degvielas uzpildes stacijā.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists