Rīgā un Tallinā samazinās benzīna un dīzeļdegvielas cenas

Pagājušajā darba nedēļā Rīgā un Tallinā 95.markas benzīna un dīzeļdegvielas cena samazinājās, bet Viļņā cena  kritās tikai benzīnam, liecina aģentūras LETA apkopotie dati par degvielas cenu izmaiņām Baltijas valstu galvaspilsētās.
01.10.2022. Ziņu aģentūra LETA
 
©f64.lv, Vladislavs Proškins

Darba nedēļas nogalē dārgākais benzīns bija nopērkams Tallinā, sekoja Rīga, bet lētākā benzīna cena bija Viļņā. Savukārt augstākā cena dīzeļdegvielai bija Viļņā, bet zemākā tā bija Rīgā.

Rīgā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Krasta ielā 95.markas benzīna cena samazinājās par 1,2% - līdz 1,714 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena kritās par 1,1% un piektdien maksāja 1,774 eiro par litru.

Viļņā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Savanorju prospektā 95.markas benzīns maksāja 1,709 eiro par litru, kas ir par 0,6% mazāk nekā pirms nedēļas. Savukārt dīzeļdegvielas cena nemainījās un maksāja 1,839 eiro par litru.

Tallinā "Circle K" uzpildes stacijās 95.markas benzīns un dīzeļdegviela maksāja vienādi - 1,799 eiro par litru, benzīna cenai samazinoties par 1,6%, bet dīzeļdegvielai - par 2,7%.

Autogāzes cena Rīgā nav mainījusies un tā maksāja tāpat kā nedēļu iepriekš - 0,825 eiro par litru. Viļņā autogāzes cena palielinājās par 1,3% - līdz 0,759 eiro par litru, bet Tallinā - samazinājās līdz 2,3% un maksāja 0,86 eiro par litru.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists