"Rimi" līdz gada beigām samazinās un nemainīs 100 pārtikas produktu cenas

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" no otrdienas, 6.septembra, samazinās un līdz šā gada 31.decembrim fiksēs cenas 100 pieprasītākajiem produktiem, vēsta "Rimi Latvia" pārstāvji.
05.09.2022. Portāls nra.lv
 
©f64.lv, Inga Nestere

Programma ieviesta, lai sniegtu atbalstu Latvijas iedzīvotājiem rudens un ziemas sezonā, kad, ņemot vērā straujo inflācijas kāpumu, būtiski pieaugs ierastie mājsaimniecību izdevumi.

Līdz gada beigām "Rimi" veikalos tiks samazinātas un fiksētas cenas tādās pārtikas produktu kategorijās kā piens, maize, augļi, dārzeņi, gaļa, zivis, kā arī pirmās nepieciešamības higiēnas precēm, piemēram, zobu pastai, autiņbiksītēm bērniem un citām. Pirmajā cenu pazemināšanas un fiksēšanas posmā ietvertajā preču klāstā 90% veidos pieprasītākie pārtikas produkti, pārējos 10% - pirmās nepieciešamības higiēnas preces.

"Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais norāda, ka līdz ar inflācijas kāpumu "Rimi" ik dienu saņem desmitiem pieteikumu no sadarbības partneriem par ražošanas izmaksu un produktu cenu pieaugumu, kas jāatspoguļo arī veikala piedāvājumā, un ekspertu prognozes liecina, ka izmaksu kāpums tirgū turpināsies. Savukārt klientu paradumu tendences rāda, ka cilvēki arvien aktīvāk pārskata ne tikai savu ikdienas produktu izvēli, bet arī patērētās pārtikas daudzumu.

Pēc pirmā programmas darbības mēneša paredzēts apkopot pircēju viedokļus par to, kādi produkti vēl ir būtiski viņu ikdienas pirkumu grozā, lai precizētu un papildinātu programmas piedāvājumu. Sekojot līdzi situācijai tirgū un pircēju atsaucībai, tiks izvērtēta iespēja turpināt cenu fiksēšanu noteiktām produktu grupām arī pēc Jaunā gada.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists