Epidemiologs piedāvā no Lisabonas atvest FFP2 maskas par izdevīgu cenu

Mikroblogošanas vietnē kāds epidemiologs no Latvijas ievietojis ierakstu, kurā piedāvā no Lisabonas atvest FFP2 maskas par krietni izdevīgāku cenu.
22.10.2021. tautaruna.lv
 
©twitter.com

"Twitter" ierakstā vīrietis raksta: "Lisabonā FFP2 maskas pārdod pa 0,56€ /5 gab! Kādam atvest? Būšu Rīgā pēc nedēļas :)"

"Un SARS-CoV2 antigēna ātro testu pa 1,79€!

Piedāvajums saņēmis lielu atsaucību un jau pēc dažām stundām ieraksta autors rakstīja: "Viss, viss! :) nopirku 15 paciņas, vairāk man, laikam, nebūs vietas somā, sorry. Savākt varēs pēc nedēļas Āgenskalnā, ja kādam tiešām interesē :)"

Komentāros vērojami dažādi viefokļi.

"Laba cena. Mans cietsēdes pirkums tikko http://brief.lv. FFP2 0.40 Eur/gb. IIR 1x lietojamās maskas pa 0.06 Eur/gab. Vēl 2.70 Eur par piegādi Omniva. Dienas laikā bija klāt. Lisabonas piedāvājums protams daudz pievilcīgāk."

"Prāna-ko ffp2 maska ap 20 centi gab. https://prana-ko.lv/index.php?ukey=product&productID=25073"

"Vienā veikalā kā reiz vakar nopirku divas. Abas ir ffp2, bet cenas starpība abām liela. Viena maksāja eiro ar kaut kādiem centiem un otra pāri diviem eiro."

"Ui, tad vēl lētāk. Pavasarī Portugālē nopirku 10 maskas par EUR 2 un tad jau sāpēja sirds par Latvijas cenām, tagad šo redzot tā asiņo :)"

Portāls nra.lv vēl pirms "lokdauna" ziņoja, ka T. Linkaitis izplatījis aicinājumu iegādāties un ikdienā izmantot FFP2 maskas, it īpaši sabiedriskajā transportā. "Epidemioloģiskā situācija ir nopietna un pastiprināta piesardzība kontaktos ar apkārtējiem ir mūsu pašu interesēs," norāda T. Linkaits.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists