Vai dārgās degvielas dēļ tiks celtas sabiedriskā transporta biļešu cenas?

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” skaidro, ka šobrīd tiek veikti aprēķini par finansiālo ietekmi un aprīļa sākumā paredzēta Sabiedriskā transporta padomes sēde, kurā tiks diskutēts par to, kā un vai var kompensēt izdevumu pieaugumu pārvadātājiem un vai ir nepieciešams veikt korekcijas tarifos.
18.03.2022. Arno Jundze
 
©Dmitrijs Suļžics/F64

Lēmumu par biļešu cenu palielināšanos pieņem tieši Sabiedriskā transporta padome.

“Es noteikti gribētu aicināti nekompensēt visu šo sadārdzinājumu uz tarifu rēķina. Cilvēkiem ir jūtams sadārdzinājums dažādās komponentēs. Tā nav tikai degviela, vai elektrība - tā ir gāze, apkure, pārtika. Dzīves dārdzība pieaug un sabiedriskā transporta nozīme ir ļoti būtiska, lai cilvēki pārvietotos. Plus, tā ir iespēja pārvietoties tiem, kuriem nav sava privātā transporta. Mēs no savas puses gribētu redzēt, ka tiek meklēts cits risinājums,” cerību pauž Godiņš.

 
 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists