Uzzini elektrības cenu trešdienai! Vai tā arī rīt būs šokējoši augsta?

Elektrības vidējā cena biržā trešdien būs nedaudz zemāka nekā otrdien, proti, trešdien tā būs 439,69 eiro/Mwh. Šodien vidējā cena ir 469,03 eiro/Mwh.
07.12.2021. Portāls ZiniCenu.lv, Ziņu aģentūra LETA
 
©F64

Trešdien visdārgākā elektrība būs laika posmā no pulksten 8 līdz 9, tad tā sasniegs 666 eiro/ Mwh. Tiesa, šī cena būs krietni zemāka nekā šodien, kad šajā pašā laikā tā pārsniedza 1000 eiro/Mwh. Kā jau pēdējās dienās ierasts, vislētākā elektrība būs pašā vakarā - pēc pulksten 23.

Neatkarīgi no tā, ka elektrības cena rīt būs nedaudz zemāka nekā šodien, tā jorpojām ir ļoti augsta. Portāls NRA jau rakstīja, ka koalīcijā tiek apsvērta iespēja uz laiku samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi elektroenerģijai no 21% uz 5%.

Lai arī pagaidām viennozīmīga lēmuma par atbalstu šādam rosinājumam nav, neoficiāla informācija liecina, ka koalīcijā nav arī stingru iebildumu pret šo ieceri un lēmumu saistībā ar EM priekšlikumu varētu pieņemt pēc nedēļas, vēsta Leta.

Koalīcija vienojusies, ka EM kopā ar Finanšu ministriju sagatavos detalizētākus piedāvājumus elektroenerģijas patērētāju atbalstam.

PVN likmes samazināšana ļautu samazināt galarēķinu visiem lietotājiem vidēji par 13%, neradot negatīvu ietekmi uz budžetu, ja salīdzina ar plānoto iekasēto PVN atbilstoši iepriekšējām elektroenerģijas cenas prognozēm, liecina EM aprēķini

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists