"Lokdauna" laikā pārtikas veikali darbu sāks agrāk; daži būs atvērti jau no pulksten 6.30

"Lokdauna" noteikto ierobežojumu dēļ, kas liedz tirdzniecības vietām strādāt ilgāk par pulksten 19, daļa veikalu jau no šodienas pārgājušas uz jaunu darbu laiku, veikala durvis pircējiem verot agrāk nekā iepriekš.
21.10.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Pixabay

"Maxima" veikali darbu sāks agrāk

Visi “Maxima” veikali, arī tie, kas atrodas tirdzniecības centros, būs atvērti ikvienam cilvēkam no plkst. 7.00 līdz 19.00*. Svētdienās veikali strādās no 8.00 līdz 19.00 un visas nedēļas garumā būs iespējams iegādāties jebkurus produktu kategoriju - pārtikas, rūpniecības un saimniecības preces, kā arī dažādas ikdienā nepieciešamas lietas kā apģērbu, apavus u.c.

“Visi “Maxima” veikali, arī tie, kas atrodas tirdzniecības centros, arī mājsēdes laikā būs atvērti ikvienam pircējam kā darba dienās, tā brīvdienās. Lai vadītu pircēju plūsmu un sniegtu iespēju ikvienam iedzīvotājam iegādāties preces drošā veikalu vidē, esam pieņēmuši lēmumu visu veikalu darbu sākt ātrāk. Tas ir mērķtiecīgs solis, lai sniegtu iedzīvotājiem pielāgoties mājsēdes laikam un būt vairāk laika iegādāties visu nepieciešamo. Līdz ar jaunajiem ierobežojumiem valstī mēs pastāvīgi vērtēsim cilvēku plūsmu un nepieciešamības gadījumā lemsim par darba laika pielāgošanu pircēju ērtībām,” norāda Evija Grīnberga, “Maxima Latvija” tirdzniecības departamenta direktore.

Jau ziņots, ka valdības noteiktās ārkārtējās situācijas laikā visi “Maxima” veikali ir pieejami visiem iedzīvotājiem - kā vakcinētiem, tā nevakcinētiem - neatkarīgi no veikalu formāta vai atrašanās vietas. Lai rūpētos gan par pircēju, gan darbinieku drošību, ir stiprināti gan esošie drošības pasākumi “Maxima” veikalos, gan ieviesta virkne jaunu aktivitāšu. Kopumā kopš pandēmijas sākuma drošas veikalu vides izveidē “Maxima” investējusi vairāk nekā 1 miljonu eiro.

*Atsevišķi “Maxima” veikali darba specifikas dēļ arī svētdienās, kā ierasts līdz šīm, darbu sāks ātrāk: “Maxima X” formāta veikali Iecavā, Rīgas ielā 27, Kuldīgā, Mucenieku iela 24, Rīgā, Pūpolu iela 1, Jelgavā, Dobeles šoseja 47A, Vecrīgā, Audēju iela 15-1, “Maxima XX” Mārupē, Pededzes iela strādās no pl. 7.00 līdz19.00 un “Maxima X” Rīgā, Centrāltirgus ielā 5 un Matīsa ielā 23 no pl. 7.30 līdz 19.00.

"Rimi Drive" pasūtījumi tiks izsniegti plkst. 19

Arī lielākā daļa "Rimi" veikalu, izņemot atsevišķus "Rimi Mini", no 21. oktobra strādās no plkst. 7 līdz plkst. 19. Savukārt e-veikala piegādes notiks plkst. 8 līdz plkst.19, un pasūtījumi "Rimi Drive" tiks izsniegti līdz plkst. 19.

"Lidl" durvis vērs jau pulksten 6.30

No šodienas, 21. oktobra visi “Lidl” veikali Latvijā būs atvērti klientiem katru dienu no plkst. 6.30 līdz 19.00.

“Mūsu veikalu komandas strādā efektīvi un ātri, lai apkalpotu pircējus un nodrošinātu svaigākos un kvalitatīvākos produktus par zemāko iespējamo cenu. Vienlaikus, šī ir jauna situācija ikvienam no mums, kas prasa zināmu pielāgošanos. Tādēļ, lai nodrošinātu visiem iespēju iepirkties saīsinātajā veikalu darba laikā, mēs aicinātu uz veikalu doties pa vienam cilvēkam no mājsaimniecības. Tādā veidā mēs visi kopā samazināsim nevajadzīgu drūzmēšanos, un nodrošināsim ātrāku iepirkšanos katram klientam, saka Dana Hasana “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja.

“Lidl” veikalu komandām jau kopš vasaras tiek nodrošināti bezmaksas antigēnu testi. Visu veikalu komandas klientus apkalpo sejas maskās un ievēro visus pārējos spēkā esošos noteikumus. Aicinām arī visus “Lidl” veikalu apmeklētājus rūpīgi ievērot epidemioloģiskos noteikumus - valkāt sejas masku, ievērot 2 metru distanci un dezinficēt rokas gan veikala iekštelpās, gan ārpusē!

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists