"Maxima" investē papildu 30 miljonus eiro sadarbībai ar Latvijas ražotājiem

Stiprinot sadarbību ar vadošajiem Latvijas pārtikas ražotājiem, “Maxima Latvija” plāno iepirkt papildu pašmāju zīmolu produktus vēl 30 miljonu eiro vērtībā, nodrošinot tiem ilgtermiņā labāko cenu tirgū. Papildu preču iepirkumi plānoti no Latvijas vadošajiem ražotājiem, piemēram, “Laima”, “ Spilva”, “Lāči”, “Putnu fabrika Ķekava”, “Nākotne”, “Latvijas piens”, “Abavas dārzi” un daudziem citiem pašmāju ražotājiem.
25.08.2021. Portāls nra.lv
 
©Publicitātes foto

“Vietējo ražotāju produkcija mūsu veikalos pieejama plašā apjomā - vidēji katrs trešais produkts ir tieši vietējā zīmola, un atsevišķās kategorijās pārdošanas apjoms pat sastāda 90 % īpatsvaru. Lai veicinātu vēl lielāku vietējās produkcijas pieprasījumu un atbalstītu Latvijas ražotājus, turpinām jau iesākto stratēģiju - ilgtermiņā samazinām cenas sabiedrībā iemīļotiem produktiem, tos padarot vēl pieejamākus. Tādējādi mūsu klienti varēs ietaupīt, savukārt ietaupītos līdzekļus novirzīt citur, kas ir jo īpaši būtiski pandēmijas izraisītajos krīzes apstākļos. Koncentrējoties tieši uz vietējo zīmolu precēm, sinerģijā ar saviem pircējiem un partneriem radām pievienoto vērtību visai Latvijas tautsaimniecībai,” stāsta SIA “Maxima Latvija” Iepirkumu departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

Būtiski palielinot vietējo zīmolu produktu apjomu, “Maxima” paplašina sadarbību ar virkni ražotāju, ilgtermiņā nodrošinot zemāko cenu tirgū tādiem pircēju iemīļotu zīmolu produktiem kā maizei “Lāči”, cepumiem “Selga”, konfektēm “Serenāde”, tomātu mērcei “Spilva”, vistas gaļas produkcijai no “Putnu fabrika Ķekava”, kausētajam sieram “Dzintars” un virknei citu vietējo labumu.

Šī sadarbības paplašināšana ir daļa no “Maxima” cenu samazināšanas iniciatīvas.

Tā paredz nemainīgi zemas cenas ilgtermiņā papildus vairāk nekā 500 pircēju iecienītākajām Latvijas un pasaulē vadošo zīmolu precēm ar atlaidi līdz pat 58 %. Maxima” produktu piedāvājumā ar būtiski samazinātu cenu ilgtermiņā ir produkti dažādās kategorijās - piena produkti, maize, svaiga un pārstrādāta gaļa, olas, ikdienas un svētku kārumi u.c. Tāpat arī par samazinātu cenu var iegādāties atspirdzinošus gāzētos un alkoholiskos dzērienus, kā arī higiēnas un mājsaimniecības preces, kā arī virkni citu augstas kvalitātes preču.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists