Uzzini, kur var lasīt krūmmelenes un citas dārza ogas

Ir sākusies krūmmelleņu un citu vasaras nogales ogu sezona. Ogu audzētāji interesentiem piedāvā tās lasīt pašiem - no krūma uzreiz savā groziņā vai spainī.
26.07.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Pixabay

Piemēram, krūmmelleņu audzētāji “Lauberes ogas” un “Blueberry Land” aicina uz ogu lasīšanu teju visas nedēļas dienas, izņemot pirmdienu un otrdienu ar nosacījumu, ka ogu lasīšana jābeidz līdz plkst.20. Par salasītajām ogām jānorēķinās pēc lasīšanas beigām un, ja salasīts vairāk nekā 3 kilogrami ogu, tad cena par kilogramu būs 4,25 EUR. Saimniecību kontaktus var atrast internetā un “Facebook”.

Vasaras otrajā pusē lielogu mellenes, dzērvenes un cidonijas (septembrī) būs iespēja lasīt tepat Babītes novada saimniecībā «Strēlnieki».

Cenas precīzi neesot zināmas, taču tiek solīts, ka tās būs vismaz par trešdaļu zemākas nekā tirgū, turklāt ogas varēs lasīt katru dienu.

Par ogu lasīšanas iespējams uzzināt, sazinoties ar saimniecību.

Arī Rojas novada Rudē ir iespēja lasīt krūmmellenes. Minimālais daudzums, kas jāsalasa, ir trīs kilogrami, un pašlasītās ogas maksā 5 EUR kilogramā. Ja cilvēks tikai grib pastaigāt pa audzētavu un nodegustēt ogas, viņam nāksies šķirties no 8 eiro. Interesenti pirms braukšanas pēc ogām tiek aicināti sazināties ar saimniecību, turklāt nepieciešamības gadījumā šeit, samaksājot 1 EUR, varēs iegādāties pieclitrīgu spaini.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists