Tirgotāji karstajā laikā cenšas sekot līdzi arī darbinieku labsajūtai

Pārtikas mazumtirgotājiem, Latvijā jau vairākas dienas gaisa temperatūrai turoties ap plus 30 grādiem, jādomā ne tikai par produktu atbilstošu uzglabāšanu, bet arī par darbinieku labsajūtu, izriet no aptaujāto mazumtirgotāju paustā.
22.06.2021. Ziņu aģentūra LETA
 
©Dmitrijs Suļžics/F64

SIA "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris uzsvēra, ka kvalitatīvi un svaigi produkti ir "Maxima" prioritāte, tādēļ ikdienu rūpīgi tiek sekots līdzi tam, lai visos veikalos pieejamie pārtikas produkti tiktu atbilstoši uzglabāti un būtu droši lietošanai uzturā jebkuros laika apstākļos.

"Uzņēmumā ieviesti stingri drošības un kvalitātes kontroles standarti, nodrošinot atbilstošu pārtikas produktu transportēšanu, uzglabāšanu loģistikas centrā un noliktavās, kā arī veikala plauktos visā Latvijā," sacīja Beseris.

Tāpat "Maxima" aicina pircējus sekot līdzi drošai pārtikas produktu transportēšanai un uzglabāšanai arī savās mājās, kas šajā svelmē ir īpaši būtiska.

Savukārt veikalu "Citro" pārvaldnieka SIA "Latvian Retail Management" komercdirektors Edijs Bergmanis norādīja, ka visās "Citro tirdzniecības vietās tiek nodrošinātas valstī noteiktie mazumtirdzniecības principi un prasības, kas attiecināmas uz drošu pārtikas produktu kvalitāti un apriti. Tāpat "Citro" tirdzniecības vietās stingri tiek nodrošināti visi valstī noteiktie piesardzības pasākumi saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī.

"Karstajā laikā pastiprināti uzraugām visu aukstuma vitrīnu un saldēšanas iekārtu darbību, nodrošinot atbilstošu temperatūru produktu uzglabāšanai," teica Bergmanis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka pērn, ieviešot vienota zīmola konceptu, vairākās "Citro" tirdzniecības vietās tika veikti renovācijas darbi, iegādājoties arī jaunas energoefektīvas iekārtas, kas šobrīd, pēc Bergmaņa teiktā, pilnībā attaisno ieguldījumu.

Viņš norādīja, ka daudzviet tirdzniecības vietās aukstuma vitrīnas ir ar stikla durvīm vai papildus tiek izmantoti plastikāta aizslietņi, lai nodrošinātu atbilstošu temperatūru.

"Papildus tam rūpīgi plānojam preču piegādes apjomus, lai nodrošinātu karstā laikā pieprasītāko produktu grupu sortimenta pieejamību tirdzniecības vietās, kā piemēram, saldējums, ledus, atspirdzinoši dzērieni," pauda Bergmanis.

Savukārt veikalu tīkla "top!" mārketinga direktore un valdes locekle Ilze Priedīte uzsvēra, ka veikalos "top!" var nodrošināt apstākļus preču atbilstošai uzglabāšanai. "Skaidrs, ka šāds ilgstošs karstums nav raksturīgs Latvijai, tāpēc visas iekārtas darbojas pastiprināti. Ja kaut kas iziet no ierindas, tad operatīvi to risinām - iekārtas strādā arī pa nakti, ja tas ir nepieciešams," sacīja Priedīte.

Vienlaikus viņa atzina, ka lielākā rūpe šajā karstajā laikā ir par "top!" darbiniekiem, kas visu laiku strādā ar sejas aizsargmaskām. "Lai kaut nedaudz atvieglotu ikdienu, nodrošinām darbiniekus ar dzeramo ūdeni, kura lietošana ir jo īpaši svarīga karstajā laikā," teica Priedīte.

Jau vēstīts, ka otrdien trešo dienu pēc kārtas labots attiecīgā datuma nacionālais karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Divos pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniedza +29..+32 grādus, tai skaitā +32 grādi reģistrēti Daugavgrīvā un starptautiskajā lidostā "Rīga".

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists