Cik maksā Covid-19 testi ceļotājiem?

Koronavīrusa 2019-nCoV RNS (RL-PĶR) tests ceļotājiem Latvijā maksā no 34 līdz 37 eiro. Ja tests jāveic ārzemēs, jārēķinās, ka testu cena var būt augstāka nekā Latvijā.
25.06.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Dmitrijs Suļžics/F64

Covid-19 testus veic vairākas laboratorijas Latvijā. Iedzīvotājiem ar ārsta norīkojumu vai Covid-19 simptomiem šis tests ir bez maksas. Savukārt ceļotājiem, kuriem ir nepieciešams šāds tests, par to ir jāmaksā no savas kabatas. Testa cenas atšķiras gan starp laboratorijām, gan arī atkarība no testa veida.

BIOR

BIOR Covid-19 testēšanas punktā ir iespējams veikt sekojošus testus:

* SARS-CoV-2 PCR tests ir nazofaringeālais tests un tiek ņemta iztriepe no deguna un rīkles. Rezultāti tiek nosūtīti 5-24 stundu laikā pēc testa nodošanas un šis tests derīgs ceļošanai. Testa maksa 34.06 eiro un cenā iekļauts tulkojums angļu un/vai krievu valodā.

*SARS-CoV-2 PCR siekalu tests. Testa paraugam siekalas savāc pats pacients un iesniedz siekalām paredzētā speciālā konteinerī. Paraugu testē “BIOR” laboratorijā ar PCR testu. Testa maksa 25.29 eiro un rezultāti tiek nosūtīti 5-24 stundu laikā.

*Antigēna jeb ātrais tests. Rezultāts gatavs 15-30 minūšu laikā. Apmācīts medicīnas personāls ņem iztriepi no aizdegunes. Jāņem vērā, ja tests uzrādīs pozitīvu, tas nekavējoties jāapstiprina ar PCR testu. Testa maksa 14.50eiro.

Lai pieteiktos testam, aicinām zvanīt uz tālruni 28369560 vai sūtīt pieteikumu uz e-pastu covid@bior.lv.

Centrālā laboratorija

*Koronavīrusa 2019-nCoV RNS (RL-PĶR) noteikšana pirms plānota ārzemju brauciena ir maksas pakalpojums - 35 eiro, norāda Centrālā laboratorija. piedāvā analīžu rezultātus tulkot angļu un krievu valodā.

*SARS-CoV-2 antigēna (Ag) noteikšanas testa cena ir 15 eiro. Izmeklējamais materiāls - nazofaringeālā iztriepe. Arī šos analīžu rezultātus var saņemt, iztulkotus angļu valodā.

* Analīzes antivielu noteikšanai asins serumā vai plazmā:

-antivielas pret SARS-CoV-2 (anti-SARS-CoV-2) noteikšan - 5,05 EUR,

- antivielas pret SARS-CoV-2 (S) - 12,00 EUR,

- IgG klases antivielas pret SARS-CoV-2 kvant. - 12,00 EUR.

Šiem testiem nepieciešams papildus apmaksāt asins noņemšanu un materiāla apstrādi saskaņā ar cenrādi.

Gulbja laboratorija


Ja pacients nav Latvijas valstspiederīgais un tam nav saslimšanas simptomu,
arī Gulbja laboratorijā Covid-19 izmeklējums ir par maksu - 37 eiro. Parakstītus SARS-CoV-2 rezultāta apliecinājumus jeb sertifikātus var saņemt visās “E. Gulbja Laboratorijas” filiālēs darba laikā. Šis ir maksas pakalpojums, cena 5.00 eiro.

Gulbja laboratorijas pakalpojumi pieejami arī lidostā Rīga un testu izcenojumi ir tieši tādi paši kā ikvienā Gulbja laboratorijas testu pieņemšanas vietā, proti, PCR tests (iztriepē no deguna un kakla) maksā 37 eiro, PCR tests siekalās - 25 eiro, antigēnu jeb ātrais tests - 24 eiro, antivielu testi - no 6.80 līdz 41.50 eiro, siekalu parauga tests (bezkontakta nodošana) - 25 eiro.

Ārzemēs - vēl dārgāk

Ja Covid-19 tests ir jāveic ārzemēs, jārēķinās, ka to cena var būt vēl daudz augstāka nekā Latvijā. Piemēram, Turcijā PCR tests maksā aptuveni 30 eiro, Grieķija, Bulgārijā - 50 eiro, Lielbritānijā - aptuveni 100 eiro.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists