"Rīgas namu pārvaldnieks": Pārvaldīšanas maksa samazināta vairāk nekā ceturtdaļai klientu

Pārvaldīšanas maksa šogad samazināta vairāk nekā ceturtdaļai SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) klientu, informē RNP pārstāve Una Grenevica.
09.05.2021. Ziņu aģentūra LETA
 
©F64 Photo Agency

RNP, analizējot māju finanšu rādītājus, pārskata pārvaldīšanas maksu, "balstoties uz administratīvo un citu ar daudzdzīvokļu māju pārvaldīšanu saistīto izmaksu samazinājumu uzņēmumā". Kopējais pārvaldīšanas maksas samazinājums attiecināms uz 850 mājām, kas gada griezumā esot ap 1,6 miljonu eiro ietaupījums klientiem, apgalvo uzņēmums.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis skaidroja, ka ir izvirzīts mērķis - kvalitatīvi sniegts īpašuma pārvaldīšanas pakalpojums par atbilstošu samaksu.

"Analizējot iepriekšējā gadā sagatavotās pārvaldīšanas maksas, rodas sajūta, ka daudzos gadījumos vadoši RNP darbinieki, kuri tagad strādā privātā sektorā RNP konkurējošos uzņēmumos, ir speciāli un mērķtiecīgi paaugstinājuši daudzu māju pārvaldīšanas maksu, lai, aizejot no darba mūsu uzņēmumā, mēģinātu pārvilināt mūsu klientus, piedāvājot tiem zemāku cenu," pieļāva Neimanis.

Viņš aicināja ikvienu RNP klientu, saņemot uzņēmuma konkurentu piedāvājumus un aicinājumus atteikties no RNP pakalpojumiem, pārbaudīt esošo RNP pārvaldīšanas maksu, salīdzināt un nogaidīt. "Aicinu pievērst uzmanību arī cenā iekļautajam pakalpojumu apjomam, kas konkurentiem ļoti bieži ir mazāks nekā tas, ko par līdzīgu summu sniedz RNP," sacīja RNP valdes priekšsēdētājs. Šogad RNP ir samazinājis pārvaldīšanas maksu ap 67 000 klientu un plāno šo darbu turpināt.

RNP klientiem ir svarīgi zināt, ka situācijās, kad pārvaldīšanas maksa netiek pilnībā iztērēta, tā tiek novirzīta mājas uzkrājumam, atšķirībā no vairuma privātā sektora uzņēmumu, kas šo atlikumu uztver kā savu peļņu.

Pārvaldīšanas maksa tiek izmantota dzīvojamās mājas piesaistītās teritorijas un pašas ēkas sanitārajai kopšanai, tehniskajām apsekošanām, ūdensvada un kanalizācijas cauruļvadu sistēmas tehniskajai apkalpošanai, administratīvajiem izdevumiem, kas saistīti ar ēkas pārvaldīšanu, līgumu slēgšanai ar pakalpojumu sniedzējiem; uzskaitei, apstrādājot pakalpojumu sniedzēju rēķinus, kas tiek izstādīti par visu māju kopumā, un citu precīzi definētu pārvaldīšanas darbību veikšanai.

Savukārt uzkrājuma līdzekļi tiek izmantoti plānoto remontdarbu veikšanai. Tie var būt jebkuri mājas remontdarbi, sākot no logu nomaiņas koplietošanas telpās, komunikāciju remontu, jumta seguma nomaiņas, ēkas daļu renovācijas un citiem nepieciešamiem darbiem, skaidroja Neimanis.

"Rīgas namu pārvaldnieks" ir Latvijas lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Tas tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības kā dzīvojamo māju pārvaldnieka sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmums apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem ap 170 000 klientu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Rīgas pašvaldībai piederošais dzīvojamo māju apsaimniekošanas uzņēmums RNP 2019.gadā strādājis ar nepilnu 64 miljonu eiro apgrozījumu un 958 800 eiro zaudējumiem.

Uzņēmums 2019.gadā nodarbinājis 2349 darbiniekus.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists