"Pure Chocolate" samazinās pamatkapitālu par 3,4 miljoniem eiro

"2020.gads mums bija slikts gads," sacīja Čakste, piebilstot, ka uzņēmuma ieņēmumos nozīmīga komponente ir dāvanas un tūrisms.
05.01.2021. Ziņu aģentūra LETA
 
Šokolāde, ZiniCenu ©F64

Šokolādes trifeļu ražotājs SIA "Pure Chocolate" samazinās pamatkapitālu par 3,4 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Pure Chocolate" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmuma pamatkapitāls tiks samazināts, lai segtu iepriekšējo gadu uzkrātos zaudējumus, uzlabojot uzņēmuma pašu kapitālu.

Viņš pauda, ka Covid-19 krīzes izraisītās sekas un iekrātie zaudējumi liedz uzņēmumam saņemt valsts atbalstu, tādēļ, lai uzņēmums varētu pretendēt uz atbalstu nākotnē, nolemts segt uzkrātos zaudējumus, samazinot pamatkapitālu.

Čakste minēja, ka plānots pieteikties "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" piedāvātajām atbalsta programmām, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmām.

"2020.gads mums bija slikts gads," sacīja Čakste, piebilstot, ka uzņēmuma ieņēmumos nozīmīga komponente ir dāvanas un tūrisms, taču Covid-19 pandēmijas dēļ daudzi uzņēmumi atteicās no ikgadējām korporatīvajām dāvanām.

Čakste minēja, ka zaudējumi uzņēmumam uzkrājušies desmit gadu laikā. "Šokolādes bizness prasa investīcijas," atzīmēja kompānijas valdes priekšsēdētājs.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Pure Chocolate" pamatkapitālu plānots samazināt par 3 399 999 eiro, dzēšot 3 399 999 kapitāldaļas viena eiro nominālvērtībā. Daļas tiks dzēstas proporcionāli katra dalībnieka piederošam daļu skaitam. Pēc samazināšanas uzņēmuma pamatkapitāls būs 196 309 eiro apmērā.

Kompānijas dalībnieki ir "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (60%), Aivars Žimants (29,37%), Čakste (9,58%), Ainārs Bērziņš (1,05%), kā arī SIA "Šokolādes muzejs", kuras īpašumā ir viena kapitāldaļa.

"Pure Chocolate" reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3 596 308 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 3,797 miljoni eiro, kas ir par 21% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 38,7% un bija 228 713 eiro.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists