Koncertzālē "Cēsis" svētkos aicina baudīt koncertu ar skaistākajām mūziklu melodijām

Gan Ziemassvētkos, gan Jaungada naktī koncertu būs iespēja bez maksas vērot lietotnē LMT Straume un LMT viedtelevīzijā.
23.12.2020. Zini Cenu
 
Klavieres, ZiniCenu ©F64 Jānis Vecbrālis

Sveicot svētkos gan savus uzticamos apmeklētājus, gan ikvienu mūzikas mīļotāju, no šodienas, 23.decembra, Koncertzāle"Cēsis" piedāvā izbaudīt sava 2015.gada Vecgada koncerta " Mūziklu zelta melodijas" ierakstu, kurā britu mūziklu dziedātāja, "Operas spoks" titullomas atveidotāja Naidžela Ričarda (Nigel Richards), burvīgās balss īpašnieces Annijas Putniņas, Liepājas simfoniskā orķestra un diriģenta Atvara Lakstīgalas sniegumā izskan pasaules mūziklu skaistākās melodijas.

Gan Ziemassvētkos, gan Jaungada naktī koncertu būs iespēja bez maksas vērot lietotnē LMT Straume un LMT viedtelevīzijā.

Koncertzāle "Cēsis" šā gada maija izskaņā atzīmēja jau septīto pastāvēšanas gadadienu. Lai gan šajos svētkos nevaram klausītājus iepriecināt ar svētku sajūtu klātienē, esam pārskatījuši koncertzāles spilgtāko un krāšņāko koncertu ierakstus un vēlamies sniegt iespēju vēlreiz piedzīvot mūzikas skaistumu, šoreiz attālināti. Vecgada koncerts "Mūziklu zelta melodijas", kas izskanēja 2015.gadā, pārsteigs klausītājus ar klasiskajām vērtībām, kas šobrīd šķiet īpaši būtiskas, priecēs ar vieglumu, šarmu un pacilātību, kas savukārt mudina ticēt un cerēt uz labāko, bet mūzikas krāšņums ienesīs svētku sajūtu ikvienā mājā.

Koncerta pirmajā daļā klausītāji dzirdēs skaņdarbus no tādiem mūzikliem kā "Ozas pilsētas burvis" un "Nožēlojamie". Koncertprogrammas otrajā daļā skanēs skaistākās ārijas un dueti no populārajiem Endrjū Loida Vēbera mūzikliem "Operas spoks", "Evita", "Kaķi", kā arī citiem skatuves šedevriem.

Dziedātāja Annija Putniņa Londonas Karaliskajā Mūzikas Akadēmijā apguvusi mūzikla žanra specifiku. Annija kopā ar spožākajām mūziklu zvaigznēm piedalījusies prestižajā BBC Radio2 rīkotajā koncertā "Friday Night is Music Night". Viņa ir atveidojusi lomu amerikāņu komponista Džona Bukino (John Bucchino) mūzikla "A Catered Affair" Eiropas pirmizrādē. Pirms Londonas perioda mākslinieci Latvijā varējām redzēt mūzikla "Vestsaidas stāsts" titullomā. 2008.gadā par Eponīnas lomu mūziklā "Nožēlojamie" Annija Putniņa tika izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai nominācijā "Gada jaunā skatuves māksliniece".

Britu aktieris un dziedātājs Naidžels Ričards ir izcils muzikālā teātra aktieris. Savulaik strādājis kopā ar leģendāro amerikāņu komponistu Leonardu Bernstainu (Leonard Bernstein). Vestendā Naidžels Ričards spēlējis galvenās lomas tādos mūziklos kā "Operas spoks", "Nožēlojamie" un Princis Edvards". Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā Naidžels Ričards debitēja Kurta Veila (Kurt Weill) izrādē "Songs From A Hotel Bedroom".

Koncertu bez maksas varēs vērot lietotnē LMT Straume un internetā http://straume.lmt.lv/muziklu-zelta-melodijas.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists